AKSARAY / MERKEZ - Karaören İlkokulu

15/12 /2019

18-07-2018

KARAÖREN İLKOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz 1968 yılında ilk binasıyla eğitim öğretime başlamıştır.Daha sonra  1998 yılında ek 5 derslikli yeni bina  eklenmiştir.  2007 yılında ise 5 derslikli bir bina daha  yapılmıştır.

2012 yılında İlkokul ve Ortaokul kurum olarak ayrılmış. 1968 ve 2007 yılında yapılan binalar ortaokulda 1968 yılında yapılan bina ise İlkokulda kalmıştır. Okulumuz geniş bir bahçe ile çevrili olup 4 binadan oluşmaktadır. Birinci binada eğitim yapılmaktadır,ikincisi iki katlı lojman ,üçüncüsü ise çok eski olan lojman,dördüncüsü ise kömürlük olarak kullanılmaktadır.Eğitim yapılan binada bir müdür bir müdür yardımcısı odası, dört sınıf ,öğretmenler odası,erkek ve kız öğrenciler için ayrı wcler, ile bir depo bulunmaktadır.  2007-2008 eğitim öğretim yılından itibaren okul binalarımız kalorifer (ortaokulda bulunan)sistemi ile ısıtılmaktadır. Köy tüzel kişiliğine ait tapu (ortaokul ile beraber) tapu senedine göre okulumuzun toplam alanı 10.605 metrekaredir.

Okulumuz şehir merkezine 17 km uzaklıkta olup ulaşımı kolaydır.

Orhan BARIŞ

Yayın: 18.12.2012 - Güncelleme: 15.12.2019 20:21 - Görüntülenme: 903